Banner Vaanmotoren

Veelzijdigheid in een compact jasje

De vaanmotor, of ‘schoepenmotor’, is de meest gebruikte pneumatische motor ter wereld. Onze vaanmotoren zijn gemaakt om te presteren in de meest barbaarse omgevingen en vanuit elke montagestand. Deze luchtmotor is dankzij onze unieke en simpele constructie onderhoudsvriendelijk, eenvoudig in gebruik en biedt een lange levensduur. Vaanmotorenmotoren worden in tal van toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld in mengapparatuur, ventilatoren, takels of transportbanden.

De GLOBE Vaanmotoren kunnen langdurig worden overbelast of zelfs worden geblokkeerd zonder dat er schade ontstaat. Deze pneumatische motoren zijn door hun ontwerp veilig, zelfkoelend en daarom zeer geschikt voor inzet in situaties met explosiegevaar en/of extreme omstandigheden zoals vocht en hoge temperaturen. GLOBE vaanmotoren worden standaard geleverd inclusief ATEX certificaat voor veilig werken in een explosiegevoelige omgeving.

GLOBE heeft een uitgebreid assortiment aan accessoires voor vaanmotoren, zoals remmen, tandwielkasten en luchtverzorging. Ook zijn onze vaanmotoren beschikbaar in RVS. Heeft u specifieke wensen of een vraag? Onze specialisten staan voor u klaar voor advies en maatwerk.

De voordelen van de GLOBE Vaanmotor

Onderhoudsvriendelijk & een lange levensduur

Dankzij het unieke en simpele ontwerp hebben de GLOBE vaanmotoren minder slijtage. Geen schok opstart en weinig bewegende delen; dit zorgt voor en langere levensduur met minder slijtage en dus minder onderhoud.

Robuust

Intrinsiek veilig voor explosiegevoelige omgevingen. Onze vaanmotoren kunnen langdurig worden overbelast of geblokkeerd zonder schade. Ook zijn ze bestand tegen warme, vuile en vochtige omstandigheden.

Advies & maatwerk

Onze vaanmotoren zijn naar wens samen te stellen met tandwielkasten, remmen of besturingskleppen. Onze specialisten staan klaar met advies!

Lichtgewicht

De GLOBE vaanluchtmotoren zijn compact en lichtgewicht in vergelijking met gelijkwaardige elektrische motoren of zuigerluchtmotoren.

ATEX zone II gecertificeerd

GLOBE vaanmotoren worden standaard geleverd inclusief ATEX certificaat voor veilig werken in een explosiegevoelige omgeving.

Uit voorraad leverbaar

Dankzij onze eigen productielijn en magazijn zijn al onze standaard pneumatische motoren uit voorraad leverbaar

Branches & industrieën: vaanmotoren

Chemische- en laboratoriumindustrie

Voedingsmiddelen- en drankenindustrie

Farmaceutische en gezondheidszorgsector

Automatisering